Har du styr på genanvendelse og hvilke fortjenester der er?

Har du styr på genanvendelse og hvilke fortjenester der er?Vores verden er i fremdrift, og der er især godt gang i byggeindustrien. Der skal tegnes, bygges og renoveres, så vores samfund kan vokse og hænge sammen. Det kræver meget planlægning, en fornuftig økonomi og en masse hårdtarbejdende folk, som skal stå for at få projekterne fuldført. Uanset størrelse på projektet, er der mange ting der skal gå op i en højere enhed, heriblandt skal der være styr på det affald, der skabes på en sådan byggeplads.

Byggeaffald kan være alt lige fra gips, plastik og flamingo til beton- og murbrokker. Det er alt sammen materialer, som skal væk fra byggepladsen. Men hvem er hovedansvarlig for byggeaffaldet på byggepladsen?

Ansvar og miljøforbedringer

Bygherren både står og betaler i det fleste tilfælde for opførelsen, samt de afviklinger, der finder sted på byggepladsen – herunder udførelsen af byggeprojektet, byggepladsens sikkerhed, overholdelse af eventuelle frister og kvaliteten af det udførte arbejde.

Der følger meget ansvar med, når man er bygherre. Et ansvar for at folkene på byggepladsen arbejder under de rette vilkår, og at projektet forløber som planlagt. Dog bliver ansvaret for vores miljø ikke altid prioriteret, når der bliver bygget og renoveret, hvilket er uhensigtsmæssigt.

Miljøforbedringer og miljøbevidsthed betyder meget for vores verden og vores samfund. Vi skal passe på jorden, os selv og sikre en god fremtid. Hvordan får vi alle med på den grønne linje? Vi er sikre på, at vi, ved at fremhæve fordelene ved at spare, udskifte og genanvende til gavn for miljøet, kan få flere til at tænke mere på miljøet – både virksomheder, det offentlige og privatpersoner.

Hvordan skal affaldet håndteres?

Der er rigtig mange fordele ved at håndtere af affaldet på de forskellige byggepladser ordentligt. Først og fremmest handler det selvfølgelig om at passe bedre på miljøet, men det handler i ligeså høj grad om at spare penge – i hvert fald når der er tale om byggeprojekter.

Det er entreprenøren, som er ansvarlig for, at der bliver indregnet bortskaffelse af affaldet på byggepladsen. Dette bliver ofte gjort, uden hensynstagen til om affaldet kan genanvendes. Bliver affaldet ikke håndteret korrekt, kan det hurtigt blive en dyr affære. Affaldsafgifterne bliver kun højere i takt med at mængden af affald, der ikke bliver sorteret korrekt, stiger.

Derfor – sortér affaldet på byggepladsen. Pap, plastik, murbrokker osv. skal sorteres i forskellige containere. Flere ser dette som et problem, og en tidsrøver – men hos MJT Container gør vi alt for at alle på byggepladsen kan finde ud af at bruge de forskellige containere, som vi leverer – så virksomheden kan spare penge på affaldsafgifter.

Miljøbevidst med kurser, sikkerhed og overblik

Overblik og miljøbevidsthed hænger sammen – i hvert fald når det kommer til byggeaffald. Besparelsen på affaldsafgifterne kræver i virkeligheden ikke ret meget, og de virksomheder, der er en del af projektet kan pludselig markedsføre sig på en ny måde – ved at gøre et miljørigtigt stykke arbejde, hvilket flere og flere heldigvis går op i.

Det er altså ikke kun et spørgsmål om at spare penge, men også et spørgsmål om bedre omtale. Hos MJT Container foreslår vi, at alle håndværkere på en byggeplads bliver instrueret i affaldshåndtering inden projektet påbegyndes. På den måde er I sikre på, at affaldet bliver sorteret ordenligt, og derved får i den bedste fortjeneste ud af jeres byggeaffald.

MJT Container sætter gerne skiltning på containerne, så håndværkerene har et bedre overblik over affaldssorteringen. Dertil giver vi også et samlet overblik over udgifterne på byggeaffaldet, da vi hver uge sender vejesedler til jer.

Er du interesseret i et samarbejde, hvor netop I er i fokus, så kontakt MJT Container på tlf. 87 61 43 00.